Schoolrooster

Groep 1 t/m 4  Groep 5 t/m 8 
Maandag8:15 - 14:15 uurMaandag8:15 - 14:15 uur
Dinsdag8:15 - 14:15 uurDinsdag8:15 - 14:15 uur
Woensdag8:15 - 11:45 uurWoensdag8:15 - 11:45 uur
Donderdag8:15 - 14:15 uurDonderdag8:15 - 14:15 uur
Vrijdag8:15 - 11:45 uurVrijdag8:15 - 14:15 uur

Regels voor aanvang en einde schooltijd

De leerlingen van de groepen 1 en 2 kunnen tien minuten voor de aanvangstijd van de school naar binnen; dit is om 08.05 uur. Ouders van de groepen 1 en 2 brengen hun kinderen naar de groep. In de eerste week na de zomervakantie geldt dit ook voor groep 3; daarna blijven de kinderen op het plein tot de bel gaat en gaan zij met de leerkracht naar binnen.
Als de bel gaat, gaan de leerlingen bij de ingang in de rij staan om samen met de leerkracht naar binnen te gaan. De kinderen van de gr. 3 t/m 8 gaan zelfstandig naar binnen. Het in- en uitgaan van de kinderen mag alleen via hun eigen ingang. Ouders die hun kind komen halen, wachten buiten het plein.

Deur van de onderbouw en middenbouw op slot

Uit veiligheidsoverwegingen doen wij de deuren van de onder- en middenbouw na 8.15 uur op slot. U kunt dan de school via de hoofdingang binnengaan of gebruik maken van de deurbel.

Lunch

Met de invoering van het continurooster nemen alle kinderen hun lunch mee naar school. Wij vragen u om de broodtrommel en drinkbeker te voorzien van de naam van uw kind.
De lunch brengen de kinderen in de klas. Zuivel komt in bakken die in de koelkast worden geplaatst. De kinderen wassen hun handen voordat zij gaan eten; in de klas gebruiken wij desinfectiezeep zonder water. Het lunchen is een ontspannen moment voor de kinderen. Er is tien minuten rust in de klas. De kinderen eten aan tafel. We stimuleren kinderen hun lunch op te eten; brood dat niet wordt opgegeten gooien we niet weg, maar gaat weer mee naar huis. Na het eten worden de tafels door de klassendienst schoongemaakt. Er is tijd voor ontspanning en de kinderen van groep 3 t/m 8 mogen naar buiten. Bij slecht weer blijven de kinderen in de klas of op het lesplein bij de pleinwachten, die de kinderen op dat moment een alternatief programma bieden.

Ouders zijn verantwoordelijk voor het meegeven van de lunch en drinken. Mocht uw kind een keer geen lunch bij zich hebben, dan bellen wij u, zodat u de lunch alsnog kunt verzorgen. Ouders zijn ook verantwoordelijk voor het doorgeven van diƫten, medicijngebruik en wijzigingen daarin.

Medicatie bij kinderen

Als kinderen tussen de middag medicijnen nodig hebben worden hierover met de ouders afspraken gemaakt. Per kind wordt besproken en vastgelegd wie waarvoor bevoegd en verantwoordelijk is (medicijnprotocol).

Pauze van de leerkracht

De groepsleerkracht is van 8.15 tot 14.15 uur bij de groep. Wij zetten teamleden zonder groep (RT, IB en schoolleiding) en twee medewerkers van Stichting Kinderopvang Friesland in voor de pleinwacht, zodat groepsleerkrachten gedurende de dag twee keer vijftien minuten pauze hebben. Na schooltijd heeft het gehele schoolteam pauze. Wij komen dan samen in de personeelskamer. Om die reden is het schoolteam van 14.30 uur tot 14.45 uur niet bereikbaar per telefoon of voor afspraken. Na 14.45 uur zijn wij weer beschikbaar.