Aanwezig: Woensdagochtend


Mijn naam is Mike Chirill. Ik ben geboren in Rotterdam en daarna opgegroeid in Paramaribo, Suriname. Ik ben (in eerste instantie) opgeleid in Nijmegen. In 1991 ben ik in Nijmegen afgestudeerd als arbeid-, organisatiepsycholoog. Vanaf 2004 heb ik middels verschillende opleidingen en cursussen mij verder ontwikkeld in psychopathologie en de psychologie van kinderen.

Sinds 2009 ben ik werkzaam bij het DOK-Sneek (destijds nog het OPDC) als Consultatieve leerling begeleider (CLB-er) en psycholoog. In het begin omvatte mijn werkgebied de toenmalige gemeenten Wúnseradiel, Wymbritseradiel en vanaf het schooljaar 2011-2012 ben ik ook werkzaam bij de Bron in Bolsward. Ook in Heerenveen zijn er tegenwoordig enkele scholen waar ik bij betrokken ben.

Voordat ik deze functie aanvaardde heb ik 6 jaren gewerkt bij verschillende RENN4- scholen in Leeuwarden als gedragsdeskundige, enkele jaren in de forensische psychiatrie in een kliniek voor volwassenen in de provincie Utrecht en in een verder verleden als counselor in een heropvoedinginstelling in Amerika.

Mijn rol is die van extern adviseur die meedenkt, meehelpt en eventueel psychologisch onderzoek doet wanneer de interne zorg op school niet meer toereikend is. Het formele contact gaat altijd via de intern begeleiders maar daarnaast hou ik wel van een directe aanpak met een lage drempel.


Dus mochten er vragen zijn waar ik een antwoord op zou kunnen hebben, dan ben ik ook zeker direct aanspreekbaar. Ik ben elke woensdagochtend aanwezig op school.